Vos Logistics stuurt medewerkers op pad met IGEL

< Terug naar nieuws overzicht

Internationaal transportbedrijf Vos Logistics heeft IGEL geselecteerd voor het beheer en de beveiliging van haar thuiswerklaptops. Deze laptops zijn bijzonder belangrijk voor de planners en fleet managers, die vaak op locatie en buiten kantoortijden werken. Dankzij het IGEL OS is de beheersbaarheid van de mobiele werkplekken voor de IT-afdeling vereenvoudigd en de beveiliging vergroot.

De thuiswerklaptops waren Windows 10-systemen met toegang tot de centrale Citrix-omgeving. Dit betekende dat er regelmatig updates nodig waren voor het besturingssysteem en de antivirus-software op de laptops. Het bleek lastig deze updates op afstand af te dwingen. Daarom gingen Bob Mulders, hoofd Infrastructure en Networks bij Vos Logistics, en zijn team tezamen met consultancybedrijf T4Change op zoek naar eenvoudiger te beheren alternatieven. Zo werd er gekeken naar Google Chromebooks, die veel minder lokale updates vereisen. Die bleken echter een aantal praktische bezwaren op te leveren.

Omdat bij de thuiswerklaptops alle applicaties draaien in de Citrix-omgeving, was de vraag gerechtvaardigd of de laptops niet zonder het Windows 10-besturingssysteem konden. Het antwoord daarop bleek een volmondig ‘ja’. Voor de behoefte van Vos Logistics met betrekking tot de laptops vormt het IGEL OS een prima basis!

Lees het gehele artikel hier

Meer nieuws

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw vragen te beantwoorden.Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaringIk geef toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring