Case study IRvN Webdata Control

< Terug naar blog overzicht

 

 

 

“Een grote en positieve impact op de gebruikers ervaring zonder veel moeite en onderhoud voor IT” – Edwin ten Haaf, ICT

Over ICT Regio Rijk Van Nijmegen

ICT Rijk van Nijmegen (IRvN) is de regionale partner die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, het beheer en de werking van een gecentraliseerde ICT infrastructuur voor gemeentes binnen het Rijk van Nijmegen. IRvN is verantwoordelijk voor het ondersteunen en onderhouden van 6 gemeentes met ongeveer 3,500 gebruikers.

Het Probleem

Net zoals vele bedrijven wereldwijd, ervaarden onze gebruikers vertragingen in het af- en aanmelden. Dit werd mede veroorzaakt door grote hoeveelheden data van Internet Explorer die werd bewaard. Wanneer de gebruikers aan het inloggen waren, moest deze data worden gekopieerd, wat grote vertragingen tijdens het inloggen veroorzaakte. Dit zorgde voor een groot aantal support-calls door onze gebruikers. Als workaround maakten we gebruik van vb-scripts om cookies ouder dan “X”-aantal dagen op te ruimen. De ervaring leerde echter dat dit niet de data opschoonde die de problemen veroorzaakte. Ook ervaarden we data verlies, doordat gegenereerde documenten vanuit kritische webapplicaties niet werden weggeschreven naar onze CMS databases; Vanwege deze problemen moesten onze gebruikers hun websessies continu opnieuw starten met als gevolg productie verlies en wat gebruikers onnodig veel tijd kostte. Daarnaast was de consistentie van web gebaseerde gebruikers instellingen ook erg onvoorspelbaar. Dit alles leidde tot escalaties door onze gebruikers voor niet alleen de servicedesk, maar ook richting het management vanwege de slechte aan-/aflog en problemen met Internet Explorer.

De Oplossing

Veel van onze gebruikers hadden problemen met bedrijf kritische webapplicaties en de enige oplossing was het verwijderen van alle web browser data van de gebruiker. Tijdens het onderzoeken en troubleshooten van het probleem, adviseerde onze T4change-consultant WebData Control van Avanite te testen. Zij hebben ons geholpen bij de installatie en configuratie en het herzien van onze policies. Tijdens de Proof of Concept werd meteen duidelijk dat dit niet alleen ons probleem oploste voor de meeste gebruikers ten aanzien van de problemen binnen de bedrijfskritische webapplicaties, maar ook de hoeveelheid webbrowser data van de gebruikers aanzienlijk werd verminderd. WebData Control heeft ons geholpen onze eindgebruikers een betere en meer consistente browserervaring te bieden en de support calls gerelateerd aan webtoepassingen te verminderen. Het beheren van de webgegevens van gebruikers had ook een grote positieve invloed op de aanmeldtijden van gebruikers.

Belangrijkste Voordelen

Vanaf het begin van dit project, is de begeleiding die wij van T4Change hebben gekregen, uitstekend geweest. Zij hebben ons ondersteund in elke fase als een betrouwbare consultancy partner en hebben ons geïntroduceerd bij het team van Avanite. Gedurende het project, hebben beide bedrijven ons bijgestaan waar nodig was. Met eenvoudig te configureren policies, heldere uitleg en begeleiding van alle partijen is WebData Control geïnstalleerd. Met een minimale impact op beheer en onderhoud voor de IT afdeling en met een grootte positieve impact op de gebruikers ervaring, hebben we eindelijk een probleem kunnen oplossen waar we al lang mee geconfronteerd werden. WebData Control is de enige oplossing die wij hebben gevonden voor onze problemen die echt werkt!

  • Consistente aanlog tijden, voorheen variërend van 45 seconden oplopend tot een paar minuten.
  • Aanlog tijden zijn verlaagd tot wel 75%
  • Aanzienlijk afname van problemen met Internet Explorer
  • Grootte positieve impact op de gebruikers ervaring

The graph above shows logon times within IRVN consistently at 31-36 seconds, even at number of logon peak.

“Voor de meeste gebruikers hebben we een grote vermindering gezien in de aanlog tijden. Gemiddeld is de aanlog tijd verlaagd naar 34 seconden. We hebben gevallen gehad, voor de implementatie van WebData Control, waar het aanloggen van een gebruiker meerdere minuten duurde.” – Edwin ten Haaf.

Pictures
Gerko van Veen(Architect)

Meer nieuws

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw vragen te beantwoorden.Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaringIk geef toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacy verklaring